Efemeride Astronomice 2022

Cod Produs - ea2022
No image set
Preț 20,00 lei
Preț fără TVA16,81 lei
Reducere
Valoare TVA 19%3,19 lei
Click pe imagine pentru a mari

 

Descriere

Ca întotdeauna, anuarul Efemeride Astronomice se adresează atât astronomului comod, care studiază la biroul de lucru, cât şi observatorului activ, care îşi petrece nopţile în curtea din spatele casei privind cerul.
În cuprinsul acestuia găsim, precum în anuarele din întreaga lume destinate astronomilor amatori și nu numai, informații utile despre timp, fenomenele astronomice din fiecare lună, efemeridele pentru Lună și Soare, date generale despre planete și perioadele de vizibilitate ale acestora.
Ilustraţiile lunare ale cerului boreal arată cerul nopţii aşa cum se vede pe tot parcursul anului. Au fost furnizate două seturi de douăsprezece imagini, fiecare pereche de diagrame descrie întregul cer ca două vederi semicirculare de jumătate de cer, una indicând spre nord şi cealaltă spre sud. Acestea au fost generate special pentru ceea ce am decis să fie noua versiune a anuarului Efemeride Astronomice, iar graficele adaugă valoare generală lucrării.
O atenție aparte este acordată planetelor gigant Jupiter și Saturn și ale sateliților mari ai acestora. Sunt prezentate informații utile despre principalii asteroizii, cometele care pot fi observate cu instrumente aflate la îndemâna astronomilor amatori și despre curenții meteorici vizibili din țara noastră pe parcursul unui an de zile.
Informații utile se găsesc referitor la stelele variabile și stelele duble.
Unități în cutie: 1

Reviews

Nu există încă recenzii pentru acest produs.