Stele si Constelatii

Cod Produs - sc
Stele si Constelatii
Preț 40,00 lei
Preț fără TVA36,70 lei
Reducere
Valoare TVA 19%3,30 lei
Click pe imagine pentru a mari

 

Descriere

O noua carte de astronomie poate sa-ai gaseasca locul în biblioteca astronomului amator.

Cartea “Stele ai Constelatii” a fost conceputa ca un ghid pentru observatiile astronomice asupra stelelor, sistemelor stelare si a obiectelor de cer profund.

Câteva cuvinte despre cuprinsul cartii, continutul pachetului si achizitionare.

DESCRIEREA CARTII

Cartea este structurata dupa cum urmeaza:

În capitolul 1, “Cunostinte de baza“, cititorul face cunostinta cu notiuni elementare despre de sfera cereasca si miscarea aparenta a acesteia, coordonate ceresti, magnitudini stelare si masurarea unghiurilor pe cer. Tot aici se prezinta sumar modalitatea de orientare pe sfera cereasca, identificarea celor mai stralucitoare stele si a constelatiilor din care fac parte.

Capitolul 2 – “Obiecte de cer profund“ – este alocat descrierii generale a corpurilor ceresti denumite (n.r.) obiecte de cer profund si a stelelor. Pentru acestea din urma, este alocat un spatiu considerabil în care am dorit ca prin explicatii interesante si prezentarea de aplicatii numerice sa introducem astronomul amator în lumea stelara si totodata sa demonstram ca, în baza legitatii astrofizicii, a manipularii unor formule matematice si ecuatii, oricine poate sa îsi creeze propria imagine despre diversitatea de forma, culoare si de varietatea în care materia este organizata în Univers.

Ultimul capitolul, “Constelatii“, va va deschide cerul. Pentru fiecare luna din an sunt enumerate constelatiile care prezinta conditii optime de vizibilitate în primele ore ale noptii. În spatiul alocat fiecarei regiuni de pe sfera cereasca exista imagini si descrieri sumare a celor mai interesante si stralucitoare corpuri ceresti. Acestea sunt urmate de un tabel în care veti gasi descrierea celor mai frumoase sisteme stelare binare si multiple. Prezentarea culorilor stelelor si a distantei aparente dintre componente da posibilitatea fiecarui cititor (observator) sa-si testeze acuitatea vizuala dar si limitele la care poate fi folosit propriul instrument.

CONTINUTUL PACHETULUI

1. un exemplar carte “Stele si Constelatii”, 216 pagini format A4 cu coperta color;

2. un exemplar CD (softuri astronomice (free), anexe, tabele ajutatoare si multe altele);

3. un exemplar Atlas Ceresc, pe format A4. Contine 24 de planse  în care apar stelele pâna la magnitudinea +7,5 si obiectele de cer profund pâna la magnitudinea +12,5.

CD-ul si atlasul ceresc se distribuie gratuit, fiind incluse ca bonus al acestui pachet.

Pretul pachetului este 40,0 lei (nu sunt incluse taxele de transport).

 

Unități în cutie: 1

Reviews

Nu există încă recenzii pentru acest produs.