Edge HD 800

Cod Produs - hd800
OTA (Optical Tube Assembly)
Preț 8.900,00 lei
Preț fără TVA7.478,99 lei
Reducere
Valoare TVA 19%1.421,01 lei
Bara Prindere
InStocP.gif
91031-XLT_XLT_8_EdgeHD_1
91031-XLT_XLT_8_EdgeHD_2
91031-XLT_XLT_8_EdgeHD_3
91031-XLT_XLT_8_EdgeHD_4
91031-XLT_XLT_8_EdgeHD_5
Click pe imagine pentru a mari

 

Descriere

 

Telescopul Schmidt-Cassegrain aplanat Edge HD de 8" (203mm) diametrul de la Celestron este oferit acum si in varianta de tub optic. Acest instrument este o combinatie excelenta de apertura mare (203mm diametrul oglinzii principale) si portabilitate (doar 43cm lungime si 6,53 kg greutate).

Noul sistem optic Edge HD reprezinta o imbunatarire adusa sistemului optic Schmidt-Cassegrain clasic cu scopul de a produce imagini corectate pana la marginea campului vizual si un camp vizual perfect plat atat in ocularele cu camp vizual larg, cat mai ales in camerele ccd cu cip larg actuale. Astfel telescoapele Edge HD reprezinta astrografe adevarate ce pot concura cu succes cu astrografele dedicate in general mult mai scumpe.Designul Edge HD produce stele limitate de difractie nu doar in centrul campului vizual (precum in alte designuri optice derivate din designul Schmitd-Cassegrain), ci pe intreg campul vizual al celor mai multe camere ccd pentru astrofotografie existente. Chiar si la marginea campului vizual al unui senzor ccd full-frame telescopul produce stele limitate de difractie cu o dimensiune de doar 1 arcsec. Telescopul Edgde HD produce un plan focal de 3 ori mai plat decat un telescop Schmidt-Cassegrain clasic.

Designul Edge HD aduce 3 noi imbunatatiri fata de designul SCT clasic: 1) oglinda principala poate fi blocata pentru a reduce shiftul imaginii in timpul astrofotografiei; 2) guri de ventilatie pentru a permite o aclimatizare mai rapida a telescopului; 3) compatibilitate Fastar si HyperStar, toate telescoapele Edge HD fiind dotate cu o oglinda secundara ce poate fi scoasa usor pentru a permite montarea unui sistem optic Fastar sau HyperStar pentru fotografierea in focarul oglinzii principale la un raport focal f/2.

Specificatii

 

Diametru 203,2mm
Design optic schmidt-cassegrain aplanat - Edge HD, compatibil Fastar si HyperStar
Distanta focala 2032mm
Raport focal f/10
Marire teoretica maxima 480X
Magnitudine stelara maxima 14
Rezolutie (arcsec.) 0,57
Dimensiunea oglinzii secundare 68,58mm
Obstructia oglinzii secundare (arie) 11,4%
Obstructia oglinzii secundare (diametru) 33,8%
Material tub Aluminiu
Alte caracteristici mecanice 3 guri de aerisire cu filtre de 60 microni, sistem de blocare a oglinzii principale
Luneta cautatoare 9X50
Prisma diagonala 1,25" 900
Oculare Plossl Omni 40mm
Bara montare

pentru monturile CGEM, CGE, CGE PRO

Dimensiunea tubului 43,18cm
Greutate 6,35 Kg
Garantie 2 ani
Unități în cutie: 1

Reviews

Marți, 20 Februarie 2018
Un instrument versatil, usor (grab and go), se poate folosi chiar si pe o m sau EQ5,
Exceptand partea optica care este o bijuterie, un mare minus is c se face pe standardul de 1.25inch prin strangerea cu ajutorul a 2 suruburi (fara plastic sau cauciuc in varf). Datorita acestei solutii pe langa ca se zgarie barel-ul accesoriilor nici nu se obtine o centrare corecta a acestora (la primele observatii eram uimit ca se vede mai prost decat printr-o luneta acromat de vreo 7 ori mai ieftina).
Recomand folosirea unei oglinzi diag sau un adaptor Baader Click Lock cu filet SC si iesire pe 1.25 sau 2inch. Atentie la Back Focal Distance, sa nu lungiti prea mult traseul optic. La C8 EdgeHD distanta optima este la 122mm dupa filetul SC.
De asemenea o investitie buna (necesara chiar) este un parasolar, cel original e cam scump, dar se poate fabrica artizanal un parasolar cel putin la fel de bun folosind o saltea tip izolir (ptr drumetii).
Din cauza visual back-ului (si a pretului) ii acord doar 4 stele, dar in rest produsul este impecabil.
Stoian Liviu Achim