Filtru AstroSolar Baader ASTF

Cod Produs - fasb
Filtru AstroSolar Baader ASTF
Preț 299,00 lei
Preț fără TVA251,26 lei
Reducere
Valoare TVA 19%47,74 lei
Alege Model
Choose a variant
InStoc_F_3_7.jpg
filtru-astrosolar-celula2280
filtre-solare-baader-in-celula-caracteristici1000
filtre-solare-astrosolar-baader
Click pe imagine pentru a mari

 

Descriere

Filtrul solar AstroSolar de la Baader este īn prezent standardul filtrelor solare īn lumină albă. După 15 ani de existență a filtrului AstroSolar sub forma de folie de diferite dimensiuni, Baader a proiectat o celulă pentru acesta ce reține calitățile optice reale ale foliei AstroSolar īn limitele difracției atmosferice.

Filtrele AstroSolar Baader sunt o soluție sigură și profesională pentru observarea Soarelui folosind filmul AstroSolar. Majoritatea filtrelor īn celulă de plastic sau metalică existente pānă acum supun filmul AstroSolar la tensiuni foarte mari prin prin dilatarea ramei de plastic sub acțiunea căldurii Soarelui și prin īntinderea acestuia īn ramă pentru a apărea ca o bucată de sticlă - aceasta īntindere distruge calitățile optice ale filmului, făcānd filtrul inutil pentru observații și fotografie la măriri mari. Filmul AstroSolar trebuie montat fără tensiuni pentru a se comporta ca o fereastră optică plan-paralelă. Deși pare o contradicție cu percepția tradițională a calității, filmul Astrosolar trebuie să aibă mici valuri pentru a fi o fereastră optică. Cānd filmul AstroSolar se află sub stresul datorat unei montări incorecte se comportă ca o bucată de sticlă ordinară acoperită, calitățile optice fiind pierdute.

Toate filtrele solare cu celulă Baader au:

- Filmul original AstroSolar Baader īn densitatea ND 5.0, montat īn celulă și inspectat individual de către personal pregătit.

- Inel de aluminiu alb ce respinge radiația infraroșie cu margini īntărite și ridicate pe interior și exterior pentru a proteja filmul AstroSolar de contactul cu metalul.

- 3 șuruburi de alamă īmbrăcate īn plastic pentru centrarea celulei filtrului īn fața telescopului. Șuruburile sunt disponibile īn 3 diametre, īn funcție de categoria filtrului (ASTF/ASSF/ASBF). Șuruburile au fețe de cauciuc proiectate să asigure o priză bună a celulei pe tubul metalic al telescoapelor, dar să și permită scoaterea ușoară a celulei.

- Nu este nevoie de folosirea de unelte pentru montarea și ajustarea șuruburilor de centrare. Șuruburile pot fi montate fie pentru prindere prin exteriorul tubului optic sau pe interior.

- Șuruburi de reglaj din aluminiu ce fixează șuruburile de reglaj. Șuruburi stelate suplimentare sunt integrate pentru fixarea mai sigură a celulei cu o șurubelniță, dacă se dorește.

- Scală de index lāngă fiecare canal al șuruburilor de reglare pentru ajustarea rapidă și repetabilă a celulei filtrului pe diferite telescoape.

- Șaibe negre ce glisează pentru a acoperi complet canalele de reglare din celula de aluminiu, pentru a bloca posibilitatea ca lumina solară să treacă prin celula filtrului.

- Doar filtrele ASTF au capace de cauciuc pentru acoperirea canalelor de ajustare din celula de aluminiu.

- Fiecare filtru are 3 benzi din velcro (arici) pentru priderea și mai sigură a acestuia pe tubul optic.

- Text informativ asupra măsurilor de siguranță tipărit pe fiecare celulă. Citiți instrucțiunile īnainte de folosirea filtrului.

- Cutie de carton pentru transportul īn siguranță a filtrului.

Filtrul solar Baader este oferit īn 21 de variante și īn 3 categorii. Toate filtrele au celula de aluminiu albă vopsită pentru respingerea radiației infraroșii.

Specificatii

Filtrele ASTF (Filtre AstroSolar pentru telescoape astronomice): Această familie de filtre este realizată īn cel mai elaborat mod. Filtrul AstroSolar nu se află sub nici un stres, atāt la montarea filmului, cāt și la schimbarea temperaturii. Din acest motiv celula filtrelor ASTF are compensare de temperatură. Filmul īnsine este lipit pe un inel de plastic special ce are același coeficient de expansiune termică ca și filmul AstroSolar. Acest inel este prins de celula de aluminiu cu un alt inel realizat din fibră de sticlă ranforsată pentru a obține o securitate sporită īmpotriva ruperii celulei de plastic. Această celulă cu compensare de temperatură permite filtrulului AstroSolar să īși mențină calitățile optice la orice temperaturi īntre -30°C și +50°C. Filtrele ASTF 80 pānă la 280 au două seturi de șuruburi de centrare de 38mm lungime (3 șuruburi de 10mm diametrul și 3 șuruburi de 20mm diametrul) pentru a fi compatibile cu o gamă largă de tuburi de telescoape.

Unități în cutie: 1

Reviews

Nu există încă recenzii pentru acest produs.