Folie Baader AstroSolar ND5 - A4

Cod Produs - Baa1
Folie Baader AstroSolar ND5 - A4
Preț 120,00 lei
Preț fără TVA100,84 lei
Reducere
Valoare TVA 19%19,16 lei
Click pe imagine pentru a mari

 

Descriere

Filtrul solar produs de Baader Planetarium se prezinta sub forma unei folii/film ce produce imagini in lumina alba a Soarelui. Imaginile Soarelui prin filtrul AstroSolar prezinta detalii fine, inclusiv detalii fine penumbrale, granulatia soarelui, pete solare. Discul solar contrasteaza cu cerul negru complet, imaginea fiind lipsita de ceata si reflexiile existente in filtrele tipice fabricate din mylar sau sticla. Imaginile sunt mai clare si mai contrastante decat in orice alt filtru obisnuit din mylar sau sticla. Detaliile se pot imbunatati prin utilizarea si a unui filtru Solar Continuum.


Datorita faptului ca Soarele este prezentat in lumina naturala, in culoarea lui reala - alb neutru cu o tenta slaba albastra - filtrul poate fi combinat cu alte filtre colorate sau filtre de interferenta ce permit observatorului sa se concentreze pe observarea doar in anumite lungimi de unda pentru investigarea diferitelor straturi ale atmosferei solare.

Performanta optica este aceeasi cu a filtrelor de sticla de inalta calitate, cu suprafete plan-paralele. Analizele interferometrice ale filtrului au aratat ca acesta are un raport Strehl cuprins intre 94% si 96% asemanator cu cel al refractoarelor apocromate bune.

Filtrul AstroSolar este lipsit de microgauri, fiind acoperit pe ambele parti, astfel ca sansa ca doua gauri sa se suprapuna este foarte mica. Filtru AstroSolar a fost aprobat pentru siguranta ochilor de catre Biroul National de Standarde din Germania si este testat conform normelor EG 89/686 si EN169/92. Straturile antireflective si productia este controlata permanent pentru consistenta pentru a asigura protectia ochilor.

Filtrul AstroSolar este disponibil in doua densitati diferite. In densitatea ND 5 filtrul este bun pentru utilizarea vizuala in telescop. In densitatea ND 3,8 filtrul se poate folosi doar pentru astrofotografie. Filtrul AstroSolar ND 3,8 permite timpi de expunere scurti de 1/1000 sec. Nu folositi filtrul AstroSolar ND 3,8 pentru observatii vizuale!

Filtrul se utilizeaza acoperind intreaga apertura/deschidere a telescopului astfel incat toata lumina solara care ajunge la telescop sa fie filtrata. Luneta cautatoare se poate acoperi si ea cu un filtru AstroSolar pe toata apertura. Daca nu se acopera luneta cautatoare cu filtru, aceasta trebuie inlaturata de pe telescop pentru a preveni eventualele accidente rezultate din privitul la Soare prin luneta cautatoare fara filtru. Filtrul AstroSolar se monteaza peste apertura telescopului  prin intermediul unei celule pe care o puteti contrui dvs. Manualul filtrului va prezinta cum sa construiti o celula din banda de carton in care sa fixati folia de filtru peste toata apertura telescopului.

Folie Baader AstroSolar ND5 - Coala A4 (21x29cm)

 

Unități în cutie: 1

Reviews

Nu există încă recenzii pentru acest produs.