Telescop SkyWatcher Skyliner Dobson 250mm

Cod Produs - SWD250py
Recomandat: Incepatori/Intermediari
Preţ de bază cu taxă 3.600,00 lei
Preț 3.190,00 lei
Reducere -410,00 lei
Valoare TVA 19%509,33 lei
InStocProd15_30.gif
10INCHDOBZ
swd200py-366
swd200py-105
swd250py_600
Click pe imagine pentru a mari

 

Descriere

 

Telescopul Dobsonian de 254/1200mm (10”) are oglinda principala parabolica pentru a elimina aberatiile de sfericitate si un suport al oglinzii secundare foarte fin (grosime de 0.5mm), pentru a reduce spike-urile de difractie si pierderea luminii. Aditional, acest model include un focuser de 2” cu adaptor la 1.25” permitand utilizarea ocularelor cu marimi de 2” si 1.25”. Acest model include si un nou element – maner cu control de tensiune.

Pyrex pe Dobsonul de 254
Modelul de 10” Dobson are oglinda principala din sticla Pyrex. Datorita coeficientului foarte mic de expansiune termica, Pyrexul este mai putin afectat de schimbarile de temperatura. Aceasta reduce mult timpul de racire a unui telescop cu oglinda mai mare de 200mm si nu necesita un ventilator de racire. Stabilitatea mare a acestui tip de sticla asigura o calitate mare a imaginii. Este si mult mai rezistenta la zgarieturi decat celelalte tipuri de sticla.

Un model simplu si elegant de montura alt-azimutala pentru reflectoare Newtoniane a fost popularizat de John Dobson la sfarsitul anilor 1970. Telescopul cu montura Dobson este popular printre astronomii amatori si constructorii de telescoape datorita simplitatii sale. In cea mai simpla forma, montura Dobson consta intr-o cutie care permite tubului optic miscarea in altitudine in timp ce cutia este miscata in azimut pe o baza.

Montura Dobson in general se bazeaza pe frecarea dintre suportii laterali de pe tubul optic si un material de pe saua care sustine tubul optic. Daca este prea multa frecare telescopul se va misca dificil si va fi greu de pozitionat pe un obiect. Daca este prea putina frecare telescopul nu va sta unde este pozitionat. Asta face ca stabilizarea tubului optic sa fie dificila cand se foloseste montura Dobson, in special cand diverse accesorii cum ar fi cautatorul sau ocularele sunt pozitionate pe tubul optic. Dupa ce frecarea este la un nivel acceptabil se obtine stabilizarea tubului optic iar telescopul va ramane in pozitia dorita pentru a vedea un obiect iar pozitia este mentinuta si daca montura este rotita.

Dispozitivele de stabilizare a telescopului disponibile pe montura Dobson includ: o greutate pentru a contrabalansa greutatea telescopului, un blocaj al frecarii ce poate fi ajustat pentru a opri miscarea telescopului si un arc atasat intre tubul telescopului si montura pentru a ajuta la stabilizare. Aceste dispozitive nu sunt convenabile deoarece nu asigura o ajustare simpla a frecarii.

Scopul inventiei Sky-Watcher: Maner cu control al tensiunii (US Patent No. 6,940,642) este de a asigura un ajustor al tensiunii pe care utilizatorii il pot folosi usor sa reduca sau sa adauge tensiune, astfel crescand sau scazand frecarea dintre tubul optic si placa laterala a monturii. Asigurand acest ajustor al tensiunii, telescopul nu trebuie echilibrat pentru a sta in pozitia dorita.

Specificatii

 

Diametru: 254mm

Distanta Focala: 1200mm

Diametrul Oglinzii Secundare: 58mm

Raport Focal: F/4.7

Marire Teoretica Maxima: 508x

Magnitudine Stelara Maxima: 14.7

Cautator: 9x50

Diametru Focalizator: 2" cu adaptor la 1.25"

Oculare: Super 25mm si Super 10mm (1.25"

Diametrul Monturii: 52cm

Greutate Tub: 12.42 Kg

Greutate Impachetat: 15.2+ 18.1 Kg

Unități în cutie: 1

Reviews

Nu există încă recenzii pentru acest produs.