Telescop Maksutov-Cassegrain SkyWatcher 127/1500mm AZ-GOTO

Cod Produs - SWM1271gt
Recomandat: Incepatori
Preț 3.100,00 lei
Preț fără TVA2.605,04 lei
Reducere
Valoare TVA 19%494,96 lei
InStocP.gif
swm1271gt
CT127MAKAZ
Click pe imagine pentru a mari

 

Descriere

Acest telescop este un instrument puternic si compact atat pentru observatii planetare cat si deep sky. Optica de tip Maksutov-Cassegrain, de 127mm diametru, colecteaza de cca. 2 ori mai multa lumina decat un telescop de 90mm. Desi lungimea totala a tubului este de numai 33cm, telescopul are o distanta focala lunga, de 1540mm. Aceasta permite imagini planetare cu contrast ridicat si o multime de detalii. Observatiile deep sky sunt si ele posibile. Telescopul este potrivit si pentru observarea si fotografierea naturii. Pentru aceasta sunt disponibile o multime de accesorii iar filetul T-2 integrat usureaza conectarea unei camere SLR. Focalizarea se realizeaza cu ajutorul unui buton lateral. Acesta misca oglinda principala inainte si inapoi pentru a focaliza imaginea.

Aspectul exterior este si el exceptional: el impresioneaza printr-un design elegant, tubul telescopului si cautatorul fiind vopsite negru metalizat.

Montura cu un singur brat este echipata cu o telecomanda care va aduce automat la indemana mii de obiecte ceresti. Operarea computerului de control este foarte simpla. Nu trebuie sa cunoasteti foarte bine cerul instelat pentru a putea sa calibrati montura. Trebuie doar sa indreptati telescopul, succesiv, spre trei stele stralucitoare - computerul de control va face restul.

Oricine doreste ceva simplu si usor de utilizat nu va da gres cu acest sistem. Este usor de montat si dupa cateva nopti de folosire veti putea utiliza intregul lui potential. Sistemul are in baza de date aproape 40.000 de obiecte. Veti putea observa roiuri stelare, galaxii, nebuloase planetare sau veti putea testa telescopul la limita rezolutiei observand stele duble.

Specificatii

 

Design Optic: Maksutov - Cassegrain

Diametru: 127mm

Distanta Focala: 1500mm

Raport Focall: F/11.8

Marire Teoretica Maxima: 254x

Magnitudine Stelara Maxima: 13.2

Rezolutie: 0.95

Cautator: Red Dot Finder

Diametru Focalizator: 2" cu adaptor 1.25"

Diagonala: 1.25" 90 grade

Oculare: Super 25mm si Super 10mm

Tip Montura: Alt-Azimut SynScan

GoTo: Da - SynScan

Tava Accesorii: Da - Wall-to-Wall

Treutate Tub: 3.4 kg

Material Trepied: Aluminiu

Inaltime Trepied: 71-123cm

Reviews

Nu există încă recenzii pentru acest produs.