Tub Optic SkyWatcher Maksutov-Newton 190mm OTA

Cod Produs - MN190
Recomandat: Avansati
Preț 7.800,00 lei
Preț fără TVA6.554,62 lei
Reducere
Valoare TVA 19%1.245,38 lei
InStocP.gif
mn190
mn190_02
mn190_03
mn190_04
mn190_06
Click pe imagine pentru a mari

 

Descriere

 

Noul model Maksutov-Newton de la Sky-Watcher este telescopul cautat de astrofotografi si observatori seriosi.

Modelul Mak-Newton asigura performante de apertura apocromatica mare, cu corectie exceptionala, intr-un pachet compact si accesibil. Comparat cu un Schmidt-Newtonian de dimensiuni similare, modelul Mak-Newton asigura imagini mult mai clare si cu contrast mai mare.

 

Modelul beneficiaza de sticla Schott pentru elemental principal al obiectivului. Schott este recunoscut ca un leader in industria sistemelor optice de precizie inalta, incluzand instrumente medicale si obiective foto.

Specificatii

 

Design Optic: Catadioptric - Maksutov-Newton

Diametru: 190mm

Distanta Focala: 1000mm

Raport Focal: F/5.3

Marire Teoretica Maxima: 380x

Rezolutie: 0.63

Cautator: 9x50

Focalizator: 2" microfocus cu adaptor 1.25"

Reviews

Luni, 02 Mai 2016
MN190 este un telescop cvasi-necunoscut la noi, desi se gaseste in ofertele magazinelor specializate. Este mult subapreciat la noi, data fiind lipsa unor astfel de instrumente la amatorii din Romania. E un catadioptric a carui principala calitate este ca are campul perfect corectat pe intreaga suprafata, datorita meniscului corector de la intrarea in tub. Raportul focal F/5.2 il face suficient de rapid. Ce pierde la luminozitate fata de un astrograf, castiga in mod clar la claritate si contrast, avand o obstructie centrala ridicol de mica comparativ cu un astrograf newtonian. In plus, faptul ca secundara este montata pe meniscul corector, face inutila folosirea lamelelor de prindere ale secundarei, care dau celebrele “spike”-uri la newtoniene.
Acest telescop este in mod practic echivalentul unui apocromat de 170...180 mm diametru, la o fractiune din pretul unui astfel de instrument. Un minus al MN-ului este ca nu are din fabrica un ventilator la oglinda, are un capac insa care face zona din spate destul de etansa. O alta observatie - MN-ul este mai greu decat un newtonian echivalent datorita meniscului corector sferic si gros din fata. Acest menisc face ca centrul de greutate al telescopului sa cada destul de in fata. Daca se tine cont ca tot in fata, pe focuser, vor fi montate camera, roata de filtre, eventual OAG-ul, telescopul va fi foarte debalansat in fata. Montura pe care va trebui montat trebuie sa fie minim un EQ6, fiindca greutatea totala a telescopului cu accesorii astrofoto se apropie de 15 kg, la limita superioara a portabilitatii astrofoto a unei astfel de monturi.
Si ultima observatie, referitoare la aspect si calitate - toate review-urile spun ca optica acestui telescop este la standarde foarte inalte, lambda minim 1/8 si destul de des 1/10.
Cristian Danescu